Angry Pechstein: Οι πρόσφυγες του γερμανικού κράτους προστατεύουν, αλλά όχι οι αθλητές

Η εφημερίδα Welt έγραφε: “Σοβαρή ήττα της Claudia Pechstein.” Ο πενταώρας ολυμπιονίκης Claudia Pechstein προσθέτει: “Είχα πάντα πλήρη εμπιστοσύνη στη γερμανική δικαιοσύνη. Αλλά τώρα έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα ». Το ομοσπονδιακό δικαστήριο Karslruhe απέρριψε τη δράση του εναντίον της Διεθνούς Ένωσης Πατίνων (ISU).Ζήτησε πέντε εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για μια ποινή ντόπινγκ δύο ετών που έλαβε το 2009 βάσει έμμεσων αποδεικτικών στοιχείων. Ως εκ τούτου, η Pechstein όχι μόνο δεν μπορούσε να αγωνιστεί αλλά έχασε πολλούς χορηγούς και επένδυσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ιατρικές εξετάσεις και νομικές διαδικασίες για την επίτευξη καθαρισμού.

Ποτέ δεν είχε θετική δοκιμή ντόπινγκ. Την τιμωρούσαν μόνο με βάση τις αυξημένες τιμές των δικτυοκυττάρων που μετρήθηκαν στο αίμα της. Αργότερα, τεκμηρίωσε την έκφραση εξήντα αιματολόγων ότι μια γενετική διαταραχή, που κληρονόμησε από τον πατέρα της, προκάλεσε αυξημένες αξίες.Η γερμανική υπηρεσία καταπολέμησης του ντόπινγκ παραδέχθηκε επίσης αυτό.

“Αλλά αυτό δεν έχει νόημα για το παρελθόν”, δήλωσε ο Lars Mortsiefer, επικεφαλής του οργανισμού. να τιμωρηθεί μόνο με βάση τα αυξημένα επίπεδα δικτυοερυθροκυττάρων. Προσπάθησε στη διαιτητική διαιτησία CAS στη Λωζάνη, αλλά απέτυχε. Δεν την σταμάτησε, συνέχισε, διέσχισε το “Rubicon” και στράφηκε στα γερμανικά αστικά δικαστήρια. να επικαλεσθούν τα δικαιώματά τους στα εθνικά δικαστήρια.Έχει επίσης υπογράψει αυτή τη δήλωση στο παρελθόν.

Στο δικαστήριο των αστικών δικαστηρίων, έχει ζητήσει στην πραγματικότητα ολόκληρο το ισχύον σύστημα αθλητικού δικαίου να πολεμήσει. αλλά το ομοσπονδιακό δικαστήριο άλλαξε τώρα την ετυμηγορία του – και το αρνήθηκε.

Ο Pechstein, ο οποίος συμμετείχε στην αστυνομική στολή, άφησε την ακρόαση χωρίς λόγο. Στη συνέχεια επέστρεψε και είπε στους δημοσιογράφους: “Κάθε πρόσφυγας που φτάνει στη Γερμανία και καταχωρεί εδώ μπορεί να επωφεληθεί από νομική προστασία.Εμείς οι αθλητές δεν το κάνουμε. »Αλλά το γερμανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε υποβληθεί σε δίκαιη μεταχείριση στην CAS – και ισχυρίστηκε ότι ο ταχύπλοος επιβάτης υπέγραψε οικειοθελώς έγγραφο αναγνωρίζοντας την υψηλότερη αρχή CAS στην περίπτωση αθλητικών περιπτώσεων. Ο συνήγορος της, Summerer, δήλωσε: “Ένας τέτοιος καταναγκαστικός εθελοντής είναι μια ψευδαίσθηση.” Ο Pechstein κατηγορεί τώρα το CAS ότι δεν είναι ανεξάρτητο όργανο με ανεξάρτητους δικαστές που πρέπει να αντιμετωπίσει. «Οι αθλητές δεν εγγυώνται δίκαιη μεταχείριση επειδή εξαρτώνται στην πραγματικότητα από τις ΔΟΕ και τις αθλητικές ομοσπονδίες». Η CAS Sports Arbitration ιδρύθηκε το 1984 και έχει 350 δικαστές από όλο τον κόσμο – αλλά τα μέλη της ΔΟΕ είναι εδώ και είναι χρηματοδοτείται εν μέρει από τη ΔΟΕ.Την περασμένη εβδομάδα, η Tricia Smith, μέλος του CAS, είχε οριστεί ως μέλος της ΔΟΕ. «Η υπόθεση Pechstein έχει δύο επίπεδα», δήλωσε ο ειδικός του αθλητικού δικαίου Jan Stovicek: «Το πρώτο είναι ένα μάθημα για τις αθλητικές ομοσπονδίες να διεξάγουν τη διοίκηση οι αθλητές δεν τους αντιμετώπιζαν πιο προσεκτικά από τις μάγισσες που έπρεπε να κάψουν. Αλλά ταυτόχρονα, είναι καλό ότι το σύστημα αθλητικού αρμπιτράζ έχει διατηρηθεί. Αν η εξουσία της είχε αμφισβητηθεί στην Καρλσρούη, θα έφερνε ένα τεράστιο χάος στην αθλητική δικαιοδοσία. “Οι αρχηγοί του CAS, φυσικά, υποδέχθηκαν και εκτίμησαν την ετυμηγορία του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη δήλωσή τους.Δεν υπάρχουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες θα οδηγούσε η υπόθεση Pechstein. “Δεν νομίζω ότι άλλοι αθλητές θα ήθελαν να πάρουν αυτόν τον μαραθώνιο”, λέει ο Matthieu Reeb, Γενικός Γραμματέας του CAS. “Επιπλέον, από το 2009 έχουμε αλλάξει πολλά πράγματα. Έχουμε περισσότερους εμπειρογνώμονες που βγαίνουν από τον αθλητικό κόσμο. “Ωστόσο, ένας Γερμανός δεν σταματά να ζητά από τους δικηγόρους να αλλάξουν την άποψή της για την περίπτωσή της. η τελευταία λέξη. “Θέλουν να προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο και πιθανόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.