Φοβός Farah. Και πάλι. Θέλω ένα μετάλλιο μαραθωνίου από το Τόκιο, είπε

“Δεν είναι ο στόχος μου να τρέχω ένα πολύ γρήγορο μαραθώνιο”, δήλωσε ο Mo Farah στο φίλο του Jakub Holuš. “Θέλω μόνο να τρέξω για μερικά χρόνια για να διασκεδάσω.” Αλλά…δεν λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο. για την εκκίνηση σε αγώνες δρόμου και θα τους τελειώσει κρυμμένο στο πεδίο, κάνοντας ένα δυσάρεστο λάθος.

Ο τύπος που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο έξι φορές και οι Ολυμπιακοί Αγώνες τέσσερις φορές στην πίστα χρειάστηκε μια άλλη πρόκληση: «Κάτι που με κάνει να ξεφύγω από το κρεβάτι το πρωί». > Γι ‘αυτό ήθελε: Θέλω ένα μετάλλιο μαραθωνίου από τα παιχνίδια του Τόκιο 2020.Τον Απρίλιο, στο μαραθώνιο της πρεμιέρας μετά την έξοδο από την πίστα, τελείωσε τρίτος στο Λονδίνο στο νέο βρετανικό ρεκόρ 2: 06.21. Στο τελευταίο, κέρδισε τώρα το Ευρωπαϊκό ρεκόρ 2: 05.11 στο Σικάγο. Ήταν πάλι Farah, όπως γνωρίζουμε από την πίστα, αρχικά κρυμμένο στο πλήθος, στη συνέχεια ξυπνά και τελειώνει σαν ένα παλιρροϊκό κύμα. Στο 30ο χιλιόμετρο έτρεξε το ένατο πίσω από μια ορδή των Αφρικανών. Ωστόσο, στο τελευταίο χιλιόμετρο σάρωσε τον τελευταίο αντίπαλο, τον Αιθιοπικό Geremewa. “Μπορώ να τρέξω ακόμα πιο γρήγορα”, διαβεβαίωσε. “Ένιωσα ότι είχα κάποια αποθέματα στο αποθεματικό.” Επιπλέον, η προετοιμασία του διακόπηκε από ένα σκυλί στο St. Moritz τον Σεπτέμβριο. Ο ιδιοκτήτης δεν το έφερε σε ένα λουρί και ο εκπαιδευτής Farah έκοψε ανελέητα τον κώλο του μέχρι να χυθεί το αίμα.Επειδή τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο σκύλος, με τη βοήθεια της αστυνομίας, έψαχναν μάταια, οι γιατροί προτιμούσαν να του δίνουν ένεση κατά της λύσσας. “Είμαι σίγουρος και χαλαρός, πολύ περισσότερο από ότι είμαι στην πίστα”, ανέφερε στο Σικάγο. στο Λονδίνο εργάζεται ως σύμβουλος ηλεκτρονικών υπολογιστών. Και δεδομένου ότι ο παππούς του γεννήθηκε σε μια πρώην βρετανική αποικία, έκανε επίσης τον τρόπο του Farah στη βρετανική ιθαγένεια ευκολότερη. Οι Βρετανοί τον λάτρευαν.Ο BBC server έγραψε για το αποχαιρετιστήριο του το περασμένο έτος με μεγάλες εκδηλώσεις στην πίστα: “Οι αντιδράσεις του κοινού ήταν σαν την υστερία”.

Σφάλμα. Ο Farah τους λέει τώρα: “Θα ήμουν υπερήφανος που θα μπορέσω να ξαναρχίσω στη βρετανική φανέλα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στο Κατάρ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο”. με οποιοδήποτε κόστος ένα μαραθώνιο. Αυτό θα σήμαινε μια προσωρινή επιστροφή στην πίστα των 10.000 μέτρων, όπου θα είχε μια άγρια ​​κάρτα ως υπερασπιστή του τίτλου.

“Ένα μετάλλιο μαραθωνίου θα στέγαζε την καριέρα μου.Ξέρω ότι μπορώ να φτάσω σε αυτό », λέει ο Farah. Ακόμη και το πιο πολύτιμο; Φέτος, ο Kenyan Eliud Kipchoge βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ στην ιδανική διαδρομή στις 2:01, 40. Ο Farah πιστεύει ότι «πρέπει να φτάσω στο 2:03». Την ίδια στιγμή συνειδητοποιεί ότι οι Ολυμπιακοί Μαραθώνιοι έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και συχνά άλλους κυριαρχούντες από τους αριστοκρατικούς μαραθώνιοι της πόλης.

μαραθωνοδρόμος από μένα “, λέει. “Είμαι ακόμα νέος σε αυτόν τον κλάδο, μαθαίνω. Μου χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να μπουν στους μεγάλους νικητές του αγώνα. ” Αλλά αποφασίζει σθεναρά: “Μπορώ να παλέψω ο Kipchog στο Τόκιο ομοιόμορφα.Δεν τον φοβάμαι. “Αντίθετα, πολλοί αντίπαλοί του αρχίζουν να φοβούνται ακόμα και στο δρόμο. Όπως γράφει το βρετανικό Daily Telegraph, ο παράγοντας φόβου του Farah είναι πίσω.