Zinedine Zidane, άλλο τελικό … και άλλο τέλειο μηχάνημα

Ο Zinedine Zidane έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2018 αφού κέρδισε τον τελικό (το Champions League του Κιέβου)…και στον δεύτερο κύκλο του στον λευκό πάγκο, με την πρώτη ευκαιρία που είχε, έχει ήδη μπει σε άλλο. Ο Γάλλος προπονητής απέχει ακόμη ένα παιχνίδι από το να κερδίσει τον 10ο τίτλο του ως διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης και να κερδίσει τον ένατο τελικό του. Προς το παρόν, το βιογραφικό του στα αποφασιστικά μονομαχίες είναι εντυπωσιακό: οκτώ τελικοί και οκτώ τίτλοι. Δεν αποτυγχάνει για τώρα μια Zinedine που πέτυχε αυτό που φαινόταν αδύνατο: αναστήσει μια ομάδα που πριν από εννέα μήνες ήταν νεκρή.

Όπως συνέβη στο πρώτο του στάδιο ως προπονητής, ο Ζιντάν έκανε τη Μαδρίτη του σχεδόν τέλειο μηχάνημα. Θυμηθείτε αυτήν την ομάδα όλο και περισσότερο στο διπλό (League and Champions) 2016-2017.Ο Ζιζού έχει συνδέσει όλους τους παίκτες και ξεπερνά σημαντικές απώλειες (χθες παίχτηκε χωρίς Benzema, Hazard και Bale) μεταβάλλοντας τα συστήματα παιχνιδιών του με επιτυχία. Ο Ζιντάν δεν πειράζει να παίζει με τρία κεντρικά, στοιχηματίζοντας στα 4-3-3, 4-4-2 ή, όπως χθες, 4-5-1. Ο Ζιζού χειρίζεται αριστοτεχνικά το «βιβλίο» του και παίρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα στο τέλος.

Από τότε που ανέλαβε τη Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά, στις 4 Ιανουαρίου 2016, ο Γάλλος έχει αγωνιστεί σε 12 αγώνες και έχει κερδίσει εννέα. Μόνο το Κύπελλο 2016-2017 και η LaLiga και το Κύπελλο 2017-2018 τον διέφυγαν.Δεν μετράται ούτε το ήμισυ του πρωταθλήματος 2015-2016, στο οποίο πρόσθεσε περισσότερους πόντους από τον Φαντασίτης ΑΕΚ ΚΟΥΚΛΙΩΝ Μπάρτσα, ούτε το τελευταίο τέρμα του περασμένου έτους, στο οποίο δεν μπόρεσε να επανενεργοποιήσει την ομάδα.

Στην πραγματικότητα, το φοβερό τέλος της σεζόν που έκανε η Μαδρίτη πέρυσι και η απογοητευτική έναρξη της λευκής ομάδας στην τρέχουσα σεζόν έβαλε τον προπονητή στην ώθηση, αλλά η Ζιζού έπληξε ξανά το κλειδί για άλλη μια φορά εφευρέθηκε μια νέα Μαδρίτη. Δεν έχει πλέον τον Κριστιάνο να κερδίσει τα παιχνίδια σχεδόν με αδράνεια, αλλά έχει χτίσει μια ομάδα που παίζει καθώς δεν έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό και απολαμβάνει αξιοζήλευτη αμυντική δύναμη. Και όλα, με τους ίδιους παίκτες από πέρυσι, γιατί ο Hazard είναι ακόμα K.O.και μερικές από τις συναυλίες όπως ο Γιόβιτς δεν δίνουν ακόμη το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Έτσι, ελλείψει νέων προσώπων, ο Zidane έχει αναστήσει τους Kroos, Isco, Modric και έχει εφεύρει αποφασιστικούς παίκτες όπως ο Fede Valverde για να σχηματίσει μια υπέροχη ομάδα που αγωνίζεται ήδη για τους τίτλους. Το δέκατο του Ζιζού βρίσκεται ήδη στον ορίζοντα.