Στο Λίβερτσεκ ξεκίνησε την καριέρα του και ο Jarošík επιστρέφει ως προπονητής

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια ο Jarošík επιστρέφει στη Λίμπερετς, αυτή τη φορά ως μέλος της ομάδας προγύμνασης. Ως ένας από τους βοηθούς του στο Major League-ομάδα Σλόβαν είχε επιλεγεί ένα νέο προπονητή τον David Holoubek.

«Ήταν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά κατά το χρόνο έπαιξα στο Liberec, θυμάμαι πάρα πολύ. Είχαμε ένα μεγάλο μέρος και ήταν τα πρώτα μου βήματα στο ποδόσφαιρο για ενήλικες. Νομίζω ότι ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου καριέρα “, δήλωσε ο 40χρονος Jiří Jarošík στην ιστοσελίδα του συλλόγου Liberec. “Εκτιμώ το γεγονός ότι ο Λίμπερετς μου έδωσε μια ευκαιρία τότε ως παίκτης και τώρα ως προπονητής”. Η ποδοσφαιρική καριέρα του Jarošík μετά την αποχώρηση από το Λίβερκερ ήταν πραγματικά μοναδική.Η συλλογή έχει οκτώ κύριους τίτλους, ο οποίος κέρδισε ως μέλος τεσσάρων διαφορετικών συλλόγων σε τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Τέσσερις κέρδισε με Σπάρτα Πράγας, ένα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ένα από τα διάσημα αγγλική Chelsea και το τελικό δύο με κορυφαίους Scottish ομάδα Σέλτικ Γλασκόβης το 2007 και το 2008. Αυτό έπαιξε 23 αγώνες για την Τσεχική εθνική ομάδα.

Η πρώτη Τσεχική πρωτάθλημα εντάχθηκε πρόσφατα στο ρόλο του πώματος για την Σπάρτα Πράγας τον Μάιο στο 28ο γύρο της σεζόν 2012/13 στο Μπρνο και στη συνέχεια τελείωσε την κορυφή καριέρα στην ισπανική Ντεπορτίβο Αλαβές το 2015.

«Όταν έπαιζα, που ήταν σχετικά πρόσφατα, έτσι είπα πάντα ότι δεν έχω χρόνο να κοιτάξω γύρω από αυτό που θέλω να παίξω και ίσως μια φορά όταν είμαι παλιά, γι ‘αυτό θα το σκεφτώ.Δεν παίζω αυτή τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχει πολύς χρόνος να σκεφτούμε τι είναι αυτό. Πρέπει να επικεντρωθώ ξανά σε κάτι άλλο. Στο ποδόσφαιρο έμεινα και θέλω να αναπτύξω στην άλλη πλευρά της ακτής, «λέει ο Jarošík, ο οποίος το φθινόπωρο, υπηρέτησε ως βοηθός κατώτερο προπονητή της Σπάρτης.

Η ενασχόληση με το νέο Holoubek είπε Liberec προπονητής ήταν αρκετά γρήγορη. “Με εξέπληξε. Όταν κάλεσε, ήμουν ακόμα σε διακοπές. Μετά την επιστροφή στη Βοημία, είχα δύο ημέρες να το σκεφτώ και μίλησα με την οικογένειά μου και ειδικά με τη μαμά μου. Ο καθένας το ενέκρινε και στη συνέχεια δεν υπήρχε καθόλου δισταγμός “, είπε.” Φυσικά είναι ένα μεγάλο άλμα πούλμαν. Έχω εκπαιδεύσει κάτι, αλλά όχι εδώ και πολύ καιρό, βρισκόμουν στο “bachelor” της Σπάρτης.Σπούδασα για το έτος, αν και δεν ήταν το πρώτο πρωτάθλημα, αλλά τελείωσα μόλις πρόσφατα, έτσι ξέρω πώς πηγαίνει στο μεγάλο ποδόσφαιρο μεταξύ ενήλικων μέσα στην καμπίνα. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για τα αγόρια στο Λίμπερετς να παίζουν καλά, να αγωνίζονται για την Ευρώπη και να είναι ευτυχείς οπαδοί. Δεν είναι ένας μέτριος στόχος, αλλά θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτό ». Η προετοιμασία ποδοσφαιριστών στο Λίμπερετς θα ξεκινήσει υπό την ηγεσία νέων εκπαιδευτών στις 3 Ιανουαρίου. “Γνωρίζουμε το σχέδιο προετοιμασίας, και στη δεύτερη Ιανουαρίου θα συναντηθούμε ο προπονητής μας στο Λίμπερετς, όπου θα πούμε περισσότερα.Θα υπάρχουν πολλά νέα, αλλά ανυπομονώ «, δήλωσε ο Jiří Jarošík, μαζί με άλλες πρώην ποδοσφαιριστές Slovan Μίροσλαβ Holeňák και Marek Cech άσκησης μέλος τρίο Holoubek προπονητής.