Περιμένω “echt kros”, λέει για το κομμάτι στο προπονητή ποδηλάτη MS Dlask

Η ολλανδική Valkenburg, šestnáctitisícové πόλη κοντά στα γερμανικά σύνορα, είναι γεμάτη δεκάδες Σαββατοκύριακο χιλιάδες οπαδούς cyclocross. Στο πάρκο που υψώνεται πάνω από την πόλη, θα υπάρχουν τίτλοι παγκόσμιων πρωταθλητών σε πέντε κατηγορίες. “Πολλοί άνθρωποι περιμένουν. Το πρωτάθλημα είναι μεγαλομανικά έτοιμο. Αυτό είναι που οι Ολλανδοί έχουν πολλή διασκέδαση », λέει ο τσέχικος προπονητής Cyclocross, Petr Dlask, ο οποίος δύο φορές αγώνα στο Valkenburg δύο φορές. “Και εγώ προσωπικά αναμένω την echt kros. Το κομμάτι είναι θολές όλη την ώρα. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά μια τέτοια cyclocross οδήγησε ποτέ «, είπε.

Την Πέμπτη το απόγευμα, όταν το μεγαλύτερο μέρος της Τσεχίας ομάδα έφτασε στο Valkenburg, άρχισε να βρέχει και βρέχει το σύνολο Παρασκευή. Το κομμάτι έχει μετατραπεί σε βάλτο.Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους Τσέχους αναβάτες το δοκίμασαν σήμερα. Οι κατηγορίες που έτρεχαν το πρωί του Σαββάτου το δοκίμασαν το πρωί και το απόγευμα οδηγήθηκαν και συρόταν άνδρες και γυναίκες στην πίστα. Αλλά ακόμη και η μεγαλύτερη ελπίδα μετάλλιο της τσεχικής επιλογής Tomáš Kopecký.

“Είναι πολύ έλξη εδώ. Δεν είναι εξαιρετικά δυναμική. Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους οδηγούς να κατανείμουν τις δυνάμεις τους καλά. Ακόμα κι αν είναι μπροστά από τον αγώνα, δεν θα αποφασιστεί και τίποτα δεν θα είναι σίγουρο. Πάνω στο δάσος περάσματα είναι τμήματα με πέτρες και ρίζες και το κάτω μέρος της λάσπης «, εξήγησε ο Dlask.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες της Τσεχίας; Το μεγαλύτερο μέρος του νεαρού Tomáš Kopecký είναι στην κατηγορία Junior. Υπήρξε ένα άλλο στο φθινόπωρο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Tábor.Και πριν από μία εβδομάδα γιόρτασε τη νίκη στην παγκόσμια κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. “Ο Tomas είναι η μεγαλύτερη ελπίδα μας για μετάλλιο. Και όταν κοιτάζω την πίστα, υπάρχουν και παίκτες πρώτης κατηγορίας στην κατηγορία αυτή που τους αρέσει αυτό το προφίλ. Νομίζω ότι θα είναι σε θέση να κινηθούν συνολικά σε πρώτο πλάνο », πρόσθεσε ο Dlask. Ο Tomáš Kopecký δεν θα είναι ένα άγνωστο περιβάλλον. Ζει στο Λάιντεν και η μητέρα του είναι Ολλανδός. “Περιμένω πολλούς οπαδούς του Leiden. Η γιαγιά και ο παππούς προέρχονται από το σχολείο “, δήλωσε ο Kopecký. “Δεν εκπαιδεύτηκα πολύ στην πίστα. Μάλλον ξεκουράζω και τρέχω λίγο. Νομίζω ότι θα τρέξει πολύ “, χαμογέλασε.Ανάμεσα στα μεγαλύτερα φαβορί του αγώνα θα είναι μαζί του και Loris Rouiller της Ελβετίας και του Βελγίου Jarno Bellens.

Στις γυναίκες κάτω των 23 ετών είναι ο μεγαλύτερος Τσεχική Safarova Adela ελπίζουν ότι με την Dlask αισθάνονται πολύ καλοί στο να τρέχει στη λάσπη. Και οι γυναίκες περιμένουν την δειλή ξαδέλφη Κατερίνα Νας, που δεν είχε και τα τελευταία παγκόσμια κύπελλα.Είναι η φυλή των γυναικών που τελειώνει το πρόγραμμα του Σαββάτου.

Την Κυριακή, στην κατηγορία των 23 ετών ανήκουν στο μεγαλύτερο Τσεχική ελπίδα Adam Ťoupalík.

Στις περισσότερες άνδρες περιμένουν από τον Michael Boros, ο οποίος οδήγησε το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι το δέκα. “Για αυτόν, όσο πιο δύσκολο θα είναι το κομμάτι, τόσο το καλύτερο”, πρόσθεσε ο Dlask. «Και θα εξαρτηθεί επίσης από την ολλανδική-βελγική κυριαρχία».

Η εύνοια ολόκληρου του πρωταθλήματος είναι ξεκάθαρη. Mathie van der Pool φέτος, μόνο μερικές κούρσες στις οποίες μπήκε δεν κέρδισαν. Και όταν ρωτάτε τους οπαδούς του σπιτιού, είναι σαφείς.